top of page

Hvordan velge navn til den nye bedriften din?

Å velge det perfekte navnet kan være en av de mest spennende, men også mest utfordrende oppgavene i oppstartsfasen av en ny virksomhet. Navnet på bedriften din er ikke bare et ord; det skal bli et varemerke. Det er hvordan kundene dine vil kjenne deg, og det kan spille en avgjørende rolle i suksessen til virksomheten din. Slik bestemmer du navnet trinn for trinn.


Hvordan velge navn til bedrift

1.Definer virksomheten


Før du begynner å brainstorme navn, må du få en klar forståelse av hva bedriften din handler om. Hvilke produkter eller tjenester vil du tilby? Hvilke verdier ønsker du å formidle? Å ha en klar visjon for virksomheten din vil hjelpe deg med å finne et navn som reflekterer identiteten og formålet på en god måte. 


2. Lag en liste over nøkkelord

Start med å lage en liste over nøkkelord som er relevante for virksomheten din. Dette kan inkludere ord knyttet til bransjen din, produktene eller tjenestene, målgruppen, eller unike egenskaper ved bedriften din (som for eksempel navnet på gründeren(e). Disse nøkkelordene vil være grunnlaget ditt. Husk at disse ordene ikke trenger å være perfekte, så skriv ned alt som faller i hodet på deg. 


3. Utforsk forskjellige navneidéer

Når du har en liste over nøkkelord, kan du begynne å leke med ulike kombinasjoner og ordspill for å komme opp med potensielle navneidéer. Vær kreativ og tenk utenfor boksen, men vær også oppmerksom på at navnet ditt bør være lett å huske, lett å stave, og relatert til virksomheten din på en eller annen måte.


4. Sjekk Tilgjengeligheten

Når du har noen navneidéer du liker, må du sjekke om de er tilgjengelige for bruk. Dette inkluderer å sjekke om domenenavnet er ledig for bedriftens nettside, samt å undersøke om navnet er registrert som et varemerke eller brukes av en annen bedrift i din bransje. Dette sjekker du enkelt på https://www.navnesok.no/.


Å velge et unikt navn vil bidra til å unngå juridiske konflikter og forvirring blant kundene.

 

OBS! Mange glemmer å sjekke om navnet er ledig på sosiale medieplattformer. Dette sjekker du enkelt ved å søke opp navnet du vil ha inne på plattformene, eller forsøker å lage en bruker med dette navnet. Du vil få beskjed om det ikke er ledig. 


5. Test navnet

Før du tar den endelige avgjørelsen, er det lurt å teste navnet med potensielle kunder, venner, og familie. Spør dem om deres inntrykk av navnet, om det gir dem en klar idé om hva bedriften din handler om, og om det er lett å huske. Tilbakemelding fra andre kan være uvurderlig i å avgjøre om navnet ditt er effektivt.


6. Vær klar til å tilpasse

Selv om du kanskje blir forelsket i et bestemt navn, må du være åpen for muligheten for å tilpasse det basert på tilbakemeldinger og tilgjengeligheten til navnet. Å være fleksibel kan bidra til å sikre at du lander på et navn som er perfekt for bedriften din.

Å finne det rette navnet for bedriften din kan være en utfordrende prosess, men det er en viktig del av å bygge merkevaren og identiteten. Ved å følge disse trinnene og være grundig i prosessen, kan du lande på et navn som skiller seg ut og resonnerer med dine potensielle kunder. Lykke til!


Vanskelig å bestemme navnet selv? La oss hjelpe deg!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page