top of page

Hvem bruker TikTok mest?


Hvem bruker Tiktok mest?

I den digitale verdenen vi lever i, er det en overflod av sosiale medieplattformer som konkurrerer om vår oppmerksomhet. Blant disse er TikTok, en plattform som har fanget oppmerksomheten til millioner av brukere over hele verden. Men hvem er det egentlig som bruker TikTok mest av Norges befolkning?


Ifølge tall fra Ipsos' SoMe Tracker Q4’2023, er det ingen tvil om at den yngre generasjonen er de mest aktive brukerne av TikTok. Aldersgruppen 18-29 år dominerer TikTok-landskapet, med hele 50% av denne aldersgruppen som rapporterer å bruke plattformen daglig (IPSOS SoMe Tracker Q4’23). Det er en stor andel, som understreker TikToks popularitet blant unge voksne.


Interessant nok er andel med Tiktok profil jevnt fordelt mellom kjønnene innenfor denne aldersgruppen, selv om menn rapporterer en litt høyere andel på 64%, sammenlignet med kvinnenes 59% (IPSOS SoMe Tracker Q4’23). Dette viser at TikTok appellerer bredt til både menn og kvinner i aldersgruppen 18-29 år.


Andel daglig bruk 18-29 år


Men hva med andre aldersgrupper? Ipsos' data viser at den neste mest aktive gruppen er de mellom 30-39 år. Selv om bruken er betydelig lavere enn blant de unge voksne, rapporterer 26% av denne aldersgruppen at de bruker TikTok daglig. Også her er andel med Tiktok profil jevnt fordelt mellom kjønnene, med 40% av kvinnene og 38% av mennene som har en Tiktok profil (IPSOS SoMe Tracker Q4’23).


Daglig bruk 30-29 årAlt i alt forteller tallene fra Ipsos' SoMe Tracker Q4’23 oss tydelig hvem som dominerer TikTok-landskapet. Det er en plattform som appellerer til den unge generasjonen på en måte ingen andre sosiale medieplattformer gjør for øyeblikket. Fra et markedsføringsperspektiv er det helt klart at hvis din bedrift ønsker å nå den yngre generasjonen, spesielt aldersgruppen 18-29 år, er TikTok plattformen for din bedrift. 


Vil du prøve deg på TikTok, men er usikker på hvordan? Trenger du hjelp til å markedsføre deg der? Eller kanskje du bare har noen spørsmål? Ta kontakt med oss for en gratis konsultasjon, så hjelper vi deg gjerne!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page