top of page

Hva er Google Ads? (Google annonsering)

Google Ads, tidligere kjent som Google AdWords, har vært en av de ledende plattformene for digital markedsføring i over et tiår. Men hva er egentlig Google Ads, og hvorfor er det så viktig for bedrifter i dagens marked?


Hva er google ads

En kort introduksjon til Google Ads

Google Ads er en plattform for digital annonsering utviklet av Google. Den lar bedrifter og annonsører opprette annonser som vises i Google-søk, på YouTube, i apper og på nettsteder som er en del av Google Display Network. Annonsering på Google gjør det mulig for bedrifter å nå ut til potensielle kunder på et øyeblikk når de søker etter produkter eller tjenester som bedriften tilbyr.


Kom i gang med Google Ads her: https://ads.google.com/home/


Hvordan fungerer Google Ads?

Google Ads fungerer ved hjelp av et auksjonssystem kalt "pay-per-click" (PPC). Dette betyr at annonsører byr på søkeord som er relevante for deres virksomhet. Når noen søker etter et av disse søkeordene, konkurrerer annonsene om å vises øverst på søkeresultatsiden. Annonsene blir rangert basert på en kombinasjon av budet og kvaliteten på annonsen og nettsiden den linker til. 


Hva er google ads - ppc bud

Annonseformater

Google Ads tilbyr en rekke annonseformater som kan tilpasses etter bedriftens behov og målgruppe. Disse inkluderer:

  1. Søkeannonser: Vises øverst i søkeresultatene når noen søker etter relevante søkeord.

  2. Displayannonser: Vises på nettsteder som er en del av Google Display Network, inkludert nyhetssider, blogger og YouTube-videoer.

  3. Shoppingannonser: Viser produktbilder og informasjon når noen søker etter spesifikke produkter.

  4. Videoannonser: Vises før, under eller etter videoer på YouTube og andre videoplattformer.

  5. Appannonser: Fremmer nedlasting eller engasjement med en mobilapp på tvers av Google-søk, YouTube, Google Display Network og Google Play.


Google Ads - fordeler for bedrifter

Google Ads tilbyr en rekke fordeler for bedrifter som ønsker å øke synligheten og salget online:


  1. Målrettet annonsering: Muligheten til å målrette spesifikke søkeord og demografiske grupper sikrer at annonsene når de mest relevante potensielle kundene.

  2. Målbare resultater: Google Ads gir detaljerte analyser og rapporter som lar annonsører spore ytelse og ROI i sanntid.

  3. Fleksibilitet: Annonsører har full kontroll over budsjettet sitt, og kan når som helst justere eller stoppe kampanjer etter behov.

  4. Global rekkevidde: Med Google Ads kan bedrifter nå en global publikumsmasse, uavhengig av geografisk plassering.


Ønsker du å komme i gang med annonsering gjennom Google Ads? Ta kontakt, så hjelper vi deg! 0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page