top of page

Hva er TikTok?

TikTok har blitt så dominerende at det nesten er umulig å ikke ha hørt om det. Men hva er egentlig TikTok? Hva er greia med det? Og viktigst av alt, burde det være en del av markedsføringsstrategien din?


Hva er Tiktok

Tiktok er en sosial medieplattform

​​

TikTok er en sosial medieplattform som lar brukerne dele korte videoer, vanligvis innenfor en tidsramme på 15 til 60 sekunder (du kan publisere lengre videoer). Det som gjør TikTok unikt er den intuitive brukeropplevelsen, som gjør det enkelt for alle å lage og dele innhold. Enten det er dans, komedie, matlaging, mote, eller diskusjon, finner du et mangfoldig spekter av innhold på plattformen. 


På bare noen få år har TikTok ekspandert eksplosivt og har nå over 1 milliard brukere globalt. Den har toppet nedlastingslistene på både App Store og Google Play flere ganger, og har vært en av de mest nedlastede appene i flere land. Du vet hva det betyr? Det er stor sannsynlighet for at du finner din målgruppe der, og gode muligheter for å bygge et “community” innenfor din nisje. 


Tiktok for you page

“For you”- siden


"For You"-siden, ofte forkortet som "FYP", er hjertet av TikTok-opplevelsen. Denne delen av plattformen er en kontinuerlig strøm av videoer som er kuratert spesielt for deg av TikToks algoritme. Når du åpner TikTok-appen, er det første du ser "For You"-siden, som er skreddersydd etter dine tidligere visninger, likes og interaksjoner.


Algoritmen bak "For You"-siden analyserer kontinuerlig din atferd på plattformen for å forstå dine interesser og preferanser. Den tar hensyn til faktorer som hvilke videoer du liker, deler, kommenterer og ser på i sin helhet. Basert på denne informasjonen, presenterer "For You"-siden videoer som den tror du vil finne mest engasjerende og underholdende.


Bruk TikTok i markedsføringsstrategien din


Det er flere grunner til at TikTok bør være en del av din markedsføringsstrategi. 


  1. Først og fremst har plattformen en massiv og stadig voksende brukerbase, som gir merkevaren din en unik mulighet til å nå ut til et stort publikum.


  1. Med "For You"-siden som kuraterer innhold spesifikt til hver bruker basert på deres interesser og preferanser, har selv de minste kontoene en sjanse til å få sine videoer oppdaget av et stort publikum. Når brukere oppdager innhold som appellerer til dem på "For You"-siden, kan det føre til rask og organisk spredning av videoen, uavhengig av følgertall.


  1. En av de mest spennende aspektene ved TikTok er dens evne til å legge til rette for viralt innhold og å følge med på trender. Ved å hoppe på populære trender og lage innhold som resonnerer med TikToks brukerbase, i din nisje, kan merkevaren din få økt synlighet. 


  1. Å være i forkant av trender og skape innhold som skiller seg ut, kan hjelpe merkevaren din med å nå nye høyder av popularitet på plattformen. Man vet aldri, plutselig er det din bedrift som starter en trend som går viralt. 


  1. Sist men ikke minst, TikTok er kostnadseffektivt, da det i mange tilfeller ikke er nødvendig å annonsere for å nå bredt, hvis innholdet er godt og målrettet nok. 


Vil du prøve deg på TikTok, men er usikker på hvordan? Trenger du hjelp til å markedsføre deg der? Eller kanskje du bare har noen spørsmål? Ta kontakt med oss for en gratis konsultasjon, så hjelper vi deg gjerne!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page