top of page

TikTok som søkemotor - En revolusjon innen søkemotoroptimalisering 

TikTok er i ferd med å utvide sin rolle utover bare underholdning, og blir stadig mer brukt av forbrukere som en kilde til å søke etter informasjon, oppskrifter, musikk, skjønnhetstips, produkt anbefalinger, og mer ifølge en undersøkelse utført av Adobe (Adobe - Using TikTok as a search engine)Nøkkeltall

  • 41% sier de har brukt TikTok som en søkemotor

  • 10% av Gen Z (født 1997 - 2012) foretrekker TikTok fremfor tradisjonelle søkemotorer som Google for å finne informasjon. 

  • 1 av 4 små bedriftseiere bruker Tik Tok influensere for produktsalg eller promoteringer. 

  • På TikTok ser 36% av forbrukere etter nye oppskrifter, 30% etter moteråd, 26% etter produkt anbefalinger, og 25% etter nye produkter og servicer. 


Innvirkningen av denne trenden

Denne utviklingen har stor betydning for markedsførere, spesielt de som målretter seg mot en yngre demografi. Med 64% av Generasjon Z (født 1997 - 2012) og 49% av millennials (født 1981 - 1996) som bruker TikTok som søkemotor, blir plattformen en enda viktigere kanal for å nå ut til disse målgruppene. TikTok tilbyr et bredt spekter av innhold som spenner over ulike interesser, fra oppskrifter (36%), moteråd (30%), produkt anbefalinger (26%), nye produkter og tjenester (25%), noe som gjør den til en verdifull ressurs for brukere på jakt etter variert informasjon.
Et nytt partnerskap

Som svar på denne voksende trenden, har TikTok begynt å eksperimentere med nye funksjoner for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre. Business Insider rapporterte at TikTok og Google utforsker et samarbeid for å integrere Google søk prompts og TikTok sin egen søkefunksjon med en oppsøkende lenke til Google-søk.
TikToks vekst som en foretrukket søkemotor representerer en betydelig endring i hvordan digital informasjon søkes og konsumeres. Plattformens tilpasning til brukerens preferanser, sammen med dens brede appell og økende troverdighet, posisjonerer TikTok seg som en ledende aktør i det digitale landskapet. 


I takt med at TikTok fortsetter å bane for hvordan vi søker og konsumerer digital informasjon, står det klart at plattformen er mer enn bare et sted for underholdning. Det representerer en endring i digital markedsføring og tilbyr muligheter for merkevarer til å engasjere seg med et bredt og mangfoldig publikum. Med TiktToks eksperimenterende partnerskap med Google, står vi ved begynnelsen av en ny og sppennende periode hvor søkeoptimalisering og sosiale medier smelter sammen på innovative måter. For markedsførere, og deg som bedrift, betyr dette en spennende mulighet til å tenke nytt rundt strategier for innhold og engasjement.

0 kommentarer

Comments


bottom of page